Gyere és teszteld a magyar játékfejlesztők által megálmodott társasokat.

Van sütnivalód? - Béres Marianna és Sajgó Anikó

 A játék, amiben a nyersanyaggyűjtés, a dobsz és írsz mechanizmus kockadraftolással és szettgyűjtéssel párosul. Emellett a zsebpénz és a szabadidő helyes beosztása is kihívást jelenthet, míg a fejlesztésekkel járó jutalmak is pikantériát adnak a játékmenet közbeni tervezésnek. Mivel a stratégiai gondolkodás erősen jelen van a játékban ezért gyermekeknek 10 éves kor felett ajánljuk. 

Mumusok - Piritus Games

A Mumusok egy olyan kaland, melyben skacokként próbáltok elaludni. Nem tűnik nehéznek, igaz? Azonban ez egy ottalvós buli, szóval izgatottak vagytok és mindenféle rosszalkodással ébren tartjátok egymást. Nem mellesleg az ágy alól elő-előkerülő rémisztő mumusok is megnehezítik a dolgotokat.

Clash in the deli - Kukucska Szabolcs

4 hònap munkàja utàn eljött az ideje, hogy az első jàtèkomat - amely egy szendvicskèszìtős, nyìlt draftolòs kàrtyajàtèk - a pozitìv csalàdi/baràti visszajelzèsek utàn, nagyobb tömegek szàmàra is bemutassam ès visszajelzèseket gyűjtsek ròla.  A Board Game Expo-n 2 asztalon is lehetősège lesz a rendezvènyre làtogatòknak kipròbàlni "Clash in the Deli" 4 prototìpusànak egyikèt, èn ès a kedves felesègem jàtèkmesteri felügyelete alatt. Minden vèlemènyt szìvesen ès hàlàsan fogadunk majd!

Termésfigurák - Nagymáté Gergely

A játékban terméseket (gesztenye, dió, makk, toboz) kell gyűjteni, amikből különböző pontszámot érő termésfigurákat építhetünk. Plusz pontokért érdemes gyűjteni azonos figurák különböző variációit. A játékmenet erősen épít a munkás elhelyezés, piactér és kollekció gyűjtés mechanizmusokra.

Barbados - A tíz sziget ördögei - Tímár Balázs

Tengerre fel! A kalózok új vezért keresnek. Ahhoz, hogy mi uralhassuk a környéki vizeket, sokrétű tevékenységhez kell értenünk. Hajóinkat fejleszteni kell, aranyakat tudunk elásni, kincseket szerezni. Keményen kell harcolunk egymással, a kereskedőhajók ellen és akkor a bennszülöttekről még nem is beszéltem...

2-4 fővel játszható, közepes nehézségű családi játék, 12 éves kortól, hossza kb. 3 óra

A szerző, Timár Balázs sok szeretettel vár mindenkit aki kipróbálná, vagy csak megnézné a játékot!

Mágus Hajsza - Horváth-Fekete Szabina

 A Mágus Hajsza egy izgalmas társasjáték, ahol mindenki egy varázslótanonc bőrébe bújhat. Légy bátor tanonc, aki a titokzatos kaput keresi a mocsár mélyén. A kapu csak egyszer nyílik meg és csak egyetlen tanonc juthat ki a süppedő lápból. Mozgass köveket, használj varázslatokat, és találd meg a kivezető utat!

A Mágus Hajsza egy lapkalerakós absztrakt játék. Három egyszerű játékszabállyal játszható, és ezek apró változtatásokkal teljesen más játékélményt nyújtanak. A játékmenet azonban mindig ugyanaz: utat kell építeni a figurádnak a célhoz. Fontos, hogy ne csak az előtted lévő útra koncentrálj, hanem akadályozz másokat is, hogy végül te kerülj ki győztesként. Vigyázz, mert egyetlen húzással bárki keresztülhúzhatja a számításaidat! A Mágus Hajsza alapvetően nem egy taktikai játék, itt a szerencse is szerephez jut. Különböző hatszög alakú lapkákkal építheted az utadat, ami néha nem olyan egyszerű, mint gondolnád. Emellett különböző varázskártyák teszik még fordulatosabbá a játszmát.

Bioritmus - Ágoston Zalán

Családi játék

 

Ez a minden napos cselekvések nem mindennapi játéka!

Reggelizz meg délben...
kelj fel este...
hallgass zenét tömegközlekedés közben...
süsd meg a vacsorád...
Ez csak néhány példa arra,
hogy miket csinálhatsz a játékban,
miközben rengeteg pontot szerzel!

Egy szettgyűjtögetős, kombózós, táblaépítős
társasjáték az egész családnak!

Legyen neked a legteljesebb a napod
a játékban, gyűjts minél több pontot és nyerj!

Weather Warz - Molnár András

Üdvözöllek a Weather Warz-ban! 

 Irányítsd az időjárást, gyűjtsd a rúnákat, és szabadítsd hatalmas varázslatokat, és mindent elsöprő katasztrófákat az ellenfeledre, hogy porig rombold erődjét, és uralkodj a földön.  

A WW egy pakliépítős, munkáslehelyezős, csata játék, ahol új varázslatokat kell szerezned, miközben sárkányod küldheted harcba, vagy rúnák gyűjtésére, hogy legerősebb Runatekercseid felhasználhasd, hogy ellenfeled Erődjének minden falát és tornyát elpusztítsd. 

Møbee

A Møbee (ejtsd: Mőbi) játékszabálya mindössze annyi, hogy bármelyik három kártyalapon mindig csak egyetlen közös szimbólum van - ezt kell a leggyorsabban megtalálni. Ismerkedj meg könnyen érthető játékkal a különféle nehézségű paklikkal és a rengeteg lejátszási móddal. Találkozz a fejlesztőkkel a Board Game Expo-n!

A magyar logikai játékok hagyományába illő, izgalmas kártyajátékot alkotott meg dr. Ruff János pécsi matematikus. A látszólag egyszerű, Møbee (ejtsd: Mőbi) nevű játék mögött bonyolult matematika, véges geometria áll.

A doboz többféle nehézségű paklit rejt, így mindenki megtalálhatja a képességeihez leginkább passzolót. 

Silent Drinks - Szabó Norbert

Az 1920as 30as években játszódik a szesztilalom idején, kezdő bünöző vagy, aki maffiózó akar lenni. Tematikus a játék arról szól ,hogy miként jutsz el sima emberből rablóvá, majd tiltott szeszföző ,végül olyan gengszter aki bankot rabol. 

Pixelino és egyéb játékaim - Gáspár Merse Előd

Gáspár Merse Előd vagyok, a Társasjáték-fejlesztők Klubjának alapítója, a társasjáték rovat vezetője a Qubit-nél és társasjáték-fejlesztő versenyek szervezője. Ha érdekel a társasjáték-fejlesztés, csatlakozz a klubhoz és próbáld ki magad: hamarosan meghirdetjük az idei versenyt, aminek a tematikája a mesterséges intelligencia lesz!

Asztalomnál már megjelent és fejlesztés alatt lévő játékok is kipróbálhatók lesznek, a gyerekjátékoktól a családi játékokon és a partijátékokon keresztül a komplexebb játékokig mindent megtalálsz (lásd a görgethető képeket oldalt). Két játékból pedig versenyt is szervezek! A Pixelino és Ligetépítő versenyben díjazásra kerülnek a két nap alatt legjobb eredményt elérő játékosok, akik Pixelino és egyéb társasjátékokat nyernek. Sorsolni fogunk továbbá az összes résztvevő közül is, a Ligetépítő játékot kipróbáló családok pedig automatikusan ajándékot kapnak. A nyereményeket akkor is eljuttatjuk a nyertesnek, ha a sorsoláskor nincsenek a helyszínen!

Rituálé - Lajtai-Szabó Gergely

Rituá főszereplője egy titokzatos szentély, valamint a 2-4 játékos által alakított varázslók, akik mind a hatalmára ácsingóznak. Az elsöprő erejű Sámán, a szívós Druida, a trükkös Szerzetes és az átkokat szóró Boszorkány azon verseng egymással ebben a kockamenedzselős harci játékban, hogy ki tudja előbb végrehajtani a Rituálé három szegmensét, miközben varázslat-, csatlós- vagy tárgykártyák kijátszásával próbálják egymást kiütni a versenyből."

Conspiracy - Benke Boglárka & Mayer Máté

Csapd fel az alufólia-sisakot és próbáld ki milyen összeesküvés-elmélet hívőként gondolkodni! Alkosd meg a legvirálisabb konteót, gyűjts követőket és leplezd le a háttérhatalmat kompetitíven, kooperatívan, vagy szólóban.

A Conspiracy egy szatirikus, pörgős, erősen tematikus és sokszor újrajátszható party játék gamereknek. Érdekessége, hogy a Kickstarteren jelent meg, ahol Project We Love minősítést kapott.

Lépj be Tardiába, és a chem trail legyen veled!

SUPERA - Gődény Gábor

"Csak a legmagasabb fa uralhatja az erdőt!"

Egy fehér törzsű bükk, egy vörös mahagóni és egy sötétbarna vad dió küzdenek az erdő legmagasabb fájának címéért, ebben az izgalmas, toronyépítő családi játékban.

A kézzel festett tömör fa építőelemek 3 dimenziós Tetris elemekként illeszkednek egymáshoz, egy egyre magasodó építményt alkotva. Az erdő sarkára fordított világa, a fák növekedésével egyre instabilabbá válik - logikára, kézügyességre, térlátásra és némi stratégiai érzékre is szükségetek lesz, hogy az építmény egyben maradjon.

Érjen az égig a fátok!

BRIGHTLANCE

Brightlance kiadó első saját fejlesztésű játéka az Arkhtide egy posztapokaliptikus, sötét fantasy világban játszódó, skirmish Trading Card Game. A játékosok egy-egy Seekert és annak kis létszámú elit csapatát irányítják. Idézhető lények, speciális és mágikus képességek és egyéb hasznos felszerelések állnak a rendelkezésükre a győzelem érdekében. Ahhoz hogy a sikert elérjék, az Arkhtide belsejében megtört és kifordított világprojekciókat, Realmeket kell elfoglalniuk és megtartaniuk, vagy visszavonulásra késztetniük az ellenséges Seekert. A játékosoknak folyamatos stratégiai döntéseket kell hozniuk, hogyan osztják el, mozgatják, aktiválják egységeiket és képességeiket a három, meccsről-meccsre és meccs közben is változó Realm között, illetve hogy mikor támadnak, mikor védekeznek és mikor várnak inkább ki. A kettő-három körből álló mérkőzések harminc-ötven percet vesznek igénybe.

Vindictive - Szilvási Zsolt

A Vindictive egy izgalmas kártyajáték, ahol a játékosok isteneket irányítanak hat különböző kultúrából. A játék célja, hogy a játékosok stratégiai ügyességüket és taktikai döntéseiket felhasználva legyőzzék ellenfeleiket vagy a különféle szörnyeket. Minden istennek egyedi képességei vannak, amelyeket a játék során ki lehet használni, így minden egyes kör új lehetőségeket és kihívásokat rejt. A játékmenet dinamikus és változatos, ami garantálja, hogy minden játékparti egyedi és izgalmas legyen. Két játékmód közül lehet dönteni, 1v1 és Kooperatív.

Collision - Kiscsák Éva

A játék célja: egy 7x7-es terület feltöltése falakkal és azoknak ütköztetve különböző színű korongokkal úgy, hogy a megadott tetris formákat a lehető legtöbbször kialakíthassuk.

(F)osztozkodók - Gebei Gergő

Kalózbandátok visszatért a nagy kalandról a kikötőbe, ideje az "igazságos" elszámolásnak!

A (F)osztozkodók családi, gyors, kártya alapú játékban ügyesen kell meghatároznod hogy a közösen összeválogatott zsákmányból melyiket tartod meg, melyiket adod társaidnak és melyiket használod fel a kikötő lakosainak meggyőzésére. A lakosok erősen befolyásolják a játék végén a zsákmányok értéket, célod tehát hogy a számodra legtöbb pontot ígérő zsákmány - lakos kombinációt hozd össze!

A játékot olyan játékosnak (2 - 4 fő) ajánljuk, akik könnyű és gyors szabálytanulás után egy komplexebb, újrajátszható kihívásra vágynak."

Ajándék Özön - Bunnyhog Games

A Bunnyhog Games-t egy pár (Dóri és Gábor) alapították, azzal a céllal hogy magas minőségű és élményekben gazdag játékokat készítsenek, melyek szórakozást biztosíthatnak a család minden tagja számára. Első játékuk az Ajándék Özön, amely egy gyors szett-gyűjtögetős kártyajáték amelyben minden játékos egy ünnepi ajándékhozó karakter bőrébe bújva igyekszik ajándékokat vinni gyerekeknek és közben különféle mesék és hagyományok szereplőit megidézve igyekszik magát előnyhöz juttatni, vagy éppen a többiekkel kiszúrni.

Az Ajándék Özön a rendezvény során gyorsan és könnyedén megtanulható szett kollekciós kártyajáték, amellyel most egy teljes példányt is nyerhetsz! Hiszen mi keressük a legprofesszionálisabb ajándékhozókat akik hajlandóak megmérettetni magukat az első Board Game Expo során! Nincs más dolgod, mint sem kitölteni a jelentkezési lapunkat!