2025. 06. 14-15.HUNGEXPOSUPER EARLY BIRD JEGYEK HAMAROSAN
2025. 06. 14-15.HUNGEXPOSUPER EARLY BIRD JEGYEK HAMAROSAN
Private Moon Studios

A Private Moon Studios az alakulásától számított 30. évben döntött úgy, hogy független játékkiadóként Pierrot, a társasjátékszerző műveit fogja gondozni a jövőben.
Első önálló kiadványuk, a Cuvée tavaly novemberben jelent meg, és már készülnek egy új meglepetéssel. A kiadó kiemelt figyelmet fordít arra, hogy társasjátékai kivitelezése is méltó legyen a bennük rejlő mechanikai gazdagsághoz.

Gémklub

A Gémklub a modern, ötletes, eredeti társasjátékok kiadója. Szegmensében vezető a hazai piacon.

Hivatásuk a játék.

A Gémklub értékteremtő tevékenységként társasjátékok fejlesztésével, kiadásával népszerűsítésével és értékesítésével foglalkozik. 

Társadalmi céluk az embereket összehozni, a társasjáték kultúra terjesztésével elérni, hogy minél több család és baráti társaság egyre több időt töltsön értékes, tartalmas együttléttel.

A kiadó indulása óta több mint 3 000 000 társasjátékot juttattak el magyar otthonokba. Segítenek eligazodni a széles társasjáték-kínálatban, és mindenki számára megtalálni az adott élethelyzetében a leginkább neki váló társasjátékot.  Gémerek és az alkalmi társasjátékosok – családok, baráti társaságok - számára egyaránt a szabadidő tartalmas, közös „társas” élményben gazdag eltöltését kínálják.

Csak pár játék a sok közül:

 • Dűlőre jutunk (Hajnóczy Soma bűvész világbajnok legújabb társasjátéka)
 • Kozmopolip
 • Szupercsapat 

 

Reflexshop

Kapcsolj ki és játssz!

Arra talán már nem is emlékszel, hogy mivel játszottál utoljára, de arra igen, hogy te ott voltál, és mindenki más is, aki fontos neked - ezért hiszünk abban, hogy a közös élmények életünk legértékesebb pillanatai. Az utóbbi években társadalmi szinten is felértékelődött a közös játék - nemigen van olyan háztartás, ahol ne lenne otthon legalább egy társasjáték. Csapatunkkal pedig abban segítünk, hogy egyrészt minőségi alternatívákat tegyünk elérhetővé magyar nyelven, másrészt hogy megtaláld azt a játékot a rengetegben, ami tökéletesen hozzád passzol.

Amiket biztosan hoznak:

 • Unmatched
 • A fehér várkastély
 • Too Many Bones
A-GAMES

Cégünk 2014 óta foglalkozik társasjáték-kiadással. Elsősorban hazai szerzők műveit jelentetjük meg nemzetközi kiadásokban. Eddig 15 saját fejlesztésű és 8 külföldi játék megjelentetésével járultunk hozzá a magyar társasjáték-kultúra fejlődéséhez. 2017 óta egyedüliként kezdtünk el foglalkozni társasjáték alkatrészek forgalmazásával, ami napjainkra több, mint 2000-féle fa, papír, műanyag, üveg és textil elem kínálattal várja vásárlóinkat. Készítünk továbbá egyedi dobókockákat és prototípusokat kis példányban. 2019 óta 3 alkalommal rendeztük meg a BG12 névre keresztelt versenyünket, ahol a versengő csapatok 12 óra alatt késztik el meghatározott elemekből társasjátékukat. Eddig 2 játékot adtunk ki a versenysorozat pályamunkái közül, a Grundot és a Lasert.

Napjainkban elsősorban a társasjáték alkatrészek választékát növeljük, és 2023-tól a nagy nemzetközi sikert elért Colorvelvet hazai képviselői lettünk. E mellett 2023 ban elhoztuk a FOXY játékot, ami hatalmas sikert aratott a bemutatásakor és azóta is töretlen ez a siker.

Idén 2 új játékot tervezünk kiadni. Az egyik a nemzetközi sikereket is megélt, 2018-ban a legjobb magyar fejlesztésű társasjáték díját elnyert Sakura dobókockás változata, a Sakura Dice, a másik egy igen elmés stratégiai játék, a Johari Bazaar. 

Amivel biztosan biztosan készülnek:

 • FOXY
 • YUKON
 • Sakura
 • Red Dragon
Társas Központ Egyesület

A Társas Központ Egyesület a 2012-ben alapított Társasjátékos Klubból nőtt ki. Népes tagságával az egyik legnagyobb hazai társasjátékos egyesület, és a közel 3000 társasjátékból álló gyűjteménye is egyedinek mondható.

Rendszeres klubalkalmaink mellett számos rendezvényen vagyunk jelen. Első komolyabb rendezvényünk a Társasjátékok Ünnepe volt, melyet Hegedűs Csaba talált ki és hívta életre, ezt követte a Társasjáték Olympia, majd a Társasjáték Triatlon elnevezésű versenysorozat. Napjainkban a Társasjáték Fieszta programsorozatot szervezi egyesületünk egyre nagyobb látogatószámmal és sikerrel.

 

Amit hoznak:

- Gyerekjátékok, 5-10 éves korig

JEM magazin

A JEM magazin egy, a Társas Központ Egyesület által kiadott és szerkesztett, ingyenesen megjelenő online magazin, melyet 11 évvel ezelőtt alapított meg néhány egyesületi tag. Azóta minden hónap első napján jelenik meg a magazin, színvonalas cikkekkel, programokkal, ajánlókkal, extra tartalmakkal. Az 50. és a 100. szám nyomtatott formában is megjelent, rengeteg promóciós anyagot kínálva olvasóinak. Jelenleg 30 fős szerkesztőség gondoskodik a magazin rendszeres megjelenéséről, ezzel színesítve a hazai társasjáték-kultúrát.  

Amiket biztos hoznak:

 • JEM díjas játékok
COMPAYA

Küldetésünk, hogy a társasok területén az ismeretet folyamatosan bővítsük, a szülőknek segítséget nyújtsunk ahhoz, hogy gyermeküknek megfelelő játékot válasszanak.

Vállalkozásunk célja, a magyar játékpiac és játékélet fellendítése, Magyarországon forgalmazni, és magyar nyelven kiadni a már ismertté vált társasjátékokat, hogy a leendő és a gyakorlott játékosok minél nagyobb kínálatból tudjanak választani.

Számos Spiel des Jahres (év játéka) és Kennerspiel des Jahres (év gémerjátéka) díjat elnyert játék magyarországi kiadójaként elkötelezettek vagyunk a minőségi társasjátékozás mellett. Felnőtteknek szóló játékainkon kívül, széles gyermekjáték-kínálattal, fejlesztőjátékokkal, és rengeteg kirakóval is rendelkezünk.

Ezek a játékok biztos kint lesznek:

Kitchen Rush, Motívumok, Patchwork, Gyémántvadászok

A Gyerekfejlesztőn keresztül visszük ki a belga, díjnyertes készségfejlesztő játékainkat, a Smart Games-t, amiket majd ki is lehet próbálni a helyszínen. 

KÉKJÁTÉK

A cél mindig ugyanaz: olyan játékokat készíteni, amely gyerekeknek, felnőttekeknek, sőt gamereknek is, az egész családnak nagyszerű szórakozás. És mindezt gyönyőrű grafikával, elsőosztályú nyomdatermékkel és alkatrészekkel, mindent a nemzetközi élvonalban megszokott módon. Nálunk nem csupán a fejlesztés, hanem a gyártás nagy része is Magyarországon történik, mert a Keskeny nyomdában olyan partnert talált a kiadó, akivel kölcsönösen megbízhat egymásban. A Kékjáték számára fontos, hogy magyar emberek szellemi terméke magyar emberek munkájával szülessen meg, még akkor is, ha ez picit így több pénzbe kerül.

Ahogy a cég mottója szól: A minőségi játékélmény. Amiből nem alkudunk meg, és nem kötünk kompromisszumot, mert máshogy nem érdemes ezt csinálni, csak szívvel és lélekkel.

CROKINOLE SZÖVETSÉG

A Crokinole egy pár perc alatt megtanulható ízig-vérig versenyjáték, pörgős és izgalmas játékmenettel.

2013 óta a Magyar Crokinole Szövetség koordinálja a hazai versenyek, bajnokságok szervezését.

Várunk szeretettel a Board Game Expo rendezvényén egy próbajátékra vagy az egyik rapidversenyen, hogy megismerd ezt a nagyszerű kanadai ügyességi játékot!

Versenyjelentkezés a lenti linken

A-Z KIADÓ

Webshopunkon válogatott, kickstarteren debütált (vagy nem KS, de limitált példányban készült, nehezen fellelhető) játékokat forgalmazunk. Nálunk elsősorban olyan játékokat találsz, amit máshol nem. Viszont nem nagyon találsz olyasmit, ami mindenhol kapható.

A Board Game Expo-ra biztos hozzuk a Draft & Write recordsot és a CoraQuest magyar kiadását. 

Ami még nem jelent meg, de angolul hozzuk és kipróbálhatjátok: 

CORAQUEST ÚJ KALANDOK KORA

PIATNIK

Piatnik társasjátékok minden korosztály számára. Mindenféle társasjáték típust megtalálhatsz, ami eszedbe jut akár családi, kvíz, logikai, stratégiai vagy party társasjátékról legyen szó.

A Board Game Expo-n többek között kint lesz a 2023 év végén megjelent Tea Time Crime, és a 2024-es friss újdonságok:

 • Chocholates
 • Hidden Stones
 • Alpino
METAGAME

Magyarország legnagyobb gyűjtögetős kártyajáték-boltjaként a Metagame is kint lesz a Board Game Expo-n.

Pultjainkon egyebek mellett megtalálhatjátok majd a legújabb Pokémon, Yu-gi-Oh, Magic: the Gathering, One Piece, Star Wars boostereket és termékeket.

Ezúttal is készülünk több versennyel és kártyabemutatóval. Külön jó hír a játékosoknak, hogy a versenyekre (a belépő árán túl) külön nevezési díj nincs, nyeremények viszont lesznek!   

További információ és jelentkezés a lenti linken!⬇️

SÁRKÁNYHEGY KIADÓ

Éld túl, mentsd meg vagy szabotáld életed legfontosabb küldetését, miközben a zombiapokalipszis a szülővárosodban tombol! A Zombie Road egy új, akciódús, pörgős és gyorsan kezdhető asztali szerepjáték. A játékban saját magadat alakítod, általad kiválasztott ismerős, valódi helyszíneken. Az egyszerű és gyorsan tanulható hat oldalú kockára épülő szabályrendszer a tapasztalt játékosok számára is kihívásokat tartogat. A játék a nemrég alakult, magyarországi  gondozásában készül.

 

RETRO GAMES – Örökzöld játékok!

A Retro Games 2012 óta foglalkozik társasjátékok kiadásával. Elsődleges célunk az volt, hogy a mi korosztályunk gyermekkorában (a ’80-as években) kiadott nagy sikerű társasjátékokkal tudjanak játszani a mai gyermekek a szüleikkel, nagyszüleikkel. Termékeink olyan ikonikus társasjátékok újrakiadásai, mint a Police 07 Reloaded, Az Ezüst-tó Kincse, A Mesék Titka, vagy a Bumeráng-Sziget. Társasjátékaink Magyarországon készülnek kis manufaktúrában, kézi munkával, ezáltal minden játékunk egyedi. Szálljatok fel velünk nosztalgiavonatra! A Board Game Expon standunknál minden társasjátékunkkal találkozhattok!

MENSA HUNGARIQA

Mindennapi működését tekintve a Mensa egyfajta klub. A tagjaink a szabadidejük egy részét töltik el a Mensában. Közös programokat szervezünk, Facebook-csoportokat működtetünk, kapcsolatokat építünk, IQ-tesztet fejlesztünk, logikai játékokat tesztelünk, vagy éppen jótékonykodunk. Van, akit évente egyszer látunk, más minden programon ott van. A tagjaink egy része fiatal, másik része idősebb, az egyik felük budapesti, a másik felük az ország többi városában lakik.

MAGYAR TÁRSASJÁTÉKOS EGYESÜLET

2005 óta a társasjátékozásért

A Magyar Társasjátékos Egyesület alapvető célja, hogy a felnőtteknek és a családoknak megmutassa, hogy a társasjátékozás milyen hatékony és szórakoztató közösségi időtöltés, és a világnak ez a része milyen hatalmas fejlődésen ment keresztül az utóbbi pár évtizedben, a Gazdálkodj okosan és a Rizikó uralta korszakot követően. Úgy gondoljuk, e szórakozási forma a fejlődésének köszönhetően ütőképes alternatíva a számítógépezés és a szellemileg ellustító tévézés uralta világban.

APEIRON GAMES

Apeiron Games egy független társasjáték- és médiakiadó, mely 2021-ben alakult. Egy sokszínű, családias méretű csapat alkotja, közös bennük a történelem és a társasjátékok iránti szenvedély. Az Apeiron küldetése, hogy mélyreható, kihívásokkal teli és magával ragadó játékélményt nyújtson, amely egy-egy kiemelkedő történelmi korszakot mutat be igényes kivitelben, mélyreható részletességgel, annak kultúrájával, hitvilágával és sokszínű társadalmával együtt.

Standunknál megismerheted és kipróbálhatod legújabb stratégiai társasjátékunkat, az ókori Görögország gazdag kultúrájának és mitológiájának, és fordulatos történelmének emléket állító, teljesen magyar fejlesztésű "Héraklész oszlopai"-t, amelynek Kickstarter kampánya június 4-én indul. Találkozhatsz a játék alkotóival is. A Kickstarter feliratkozók és egy ókori görög történelemről szóló rövid kvízt helyesen kitöltők között kisorsoljuk előző játékunk, az 'Ahau: Yucatán uralkodói' egy példányát! A játékot kipróbálókat pedig ajándékokkal várjuk.

Speedcubing Hungary

A Rubik-kockát, akkori nevén bűvös kockát, 1974 tavaszán találta fel Rubik Ernő. Szabadalmának beadása 1975. január 30-án történt.

Az első kocka láz a '70-es évek végén, '80-as évek elején zajlott le, amelynek tetőpontját az 1982 június 5-én Budapesten megrendezett I. Rubik-Kocka Világbajnokság jelentette. 19 ország képviselte magát. Országonként 1-1 fővel, előzetes selejtezők alapján. Egy versenyszámban. Ezután sajnos 20 évre eltűnt a sportág.

2002-ben gondolták úgy páran a világban, hogy ezt a sportágat fel kell éleszteni, ezt a dolgot egy sportággá kell fejleszteni, és megalapították a Kocka Világszövetséget. (World Cube Association) Azóta újra vannak kockaversenyek. Több versenyszámban. A szabályok folyamatosan fejlődnek, változnak 2002 óta. Jelenleg 17 versenyszám létezik. A páratlan években világbajnokságok, a páros években kontinensbajnokságok kerülnek megrendezésre.

A sportágra leginkább az angol 'Speedcubing' kifejezést használják a legtöbb országban. (Gyorskockázás?)

2022 októbere óta már Magyarországon is egyesületi formában működik a sportág a Speedcubing Hungary Egyesület jóvoltából.